Боєприпаси, техніка та озброєння: США виділили ЗСУ новий пакет військової допомоги
Боєприпаси, техніка та озброєння: США виділили ЗСУ новий пакет військової допомоги

Боєприпаси, техніка та озброєння: США виділили ЗСУ новий пакет військової допомоги

До пакета допомоги увійде зброя та техніка на загальну суму 400 мільйонів доларів.

Міністр оборони США Ллойд Остін у понеділок, 21 жовтня, прибув з неанонсованим візитом до Києва. Як зʼясувалось, на зустрічі з президентом Володимиром Зеленським оголосив про виділення нового пакета військової допомоги на 400 мільйонів доларів, передає Укрінформ.

Ллойд Остін зазначив, що під керівництвом Джо Байдена США продовжують посилювати підтримку України.

"Сьогодні я хочу оголосити виділення президентського пакету допомоги на 400 мільйонів доларів на боєприпаси, військову техніку та озброєння для України", - заявив Остін.

Він сказав, що увага зосереджується на задоволенні негайних потреб України і це продовжується.

"Ми також віддані зберігати вашу підтримку, як це було обіцяно у двосторонній безпековій угоді, підписаній президентом Байденом у липні", - наголосив Остін.

Хто такий Ллойд Остін?

Ллойд Остін – американський воєначальник, генерал армії США, міністр оборони США з 21 січня 2021 року. Учасник війн в Афганістані та Іраку, пише Вікіпедія.

Військова допомога Україні - останні новини

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомляв, що США протягом жовтня-грудня 2024 року планують надати Україні кілька пакетів військової допомоги. Загальна вартість американської допомоги - від 500 до 750 млн доларів.

Також Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги. До оновленого переліку увійшли 8 танків LEOPARD 1 A5, 20 бойових машин піхоти MARDER, 4 бронеавтомобілі MRAP, 6 САУ Panzerhaubitze 2000, мостоукладач BEAVER та 2 танки для розмінування WISENT. Також Німеччина передала запчастини до техніки.

Тим часом Австралія передасть Україні 49 танків Abrams у рамках нового пакету військової допомоги на загальну суму 245 мільйонів доларів.

Читайте також:

Джерело матеріала
loader
loader