Новий засіб від "Шахедів": як почали діяти ЗСУ проти дронів РФ
Новий засіб від "Шахедів": як почали діяти ЗСУ проти дронів РФ

Новий засіб від "Шахедів": як почали діяти ЗСУ проти дронів РФ

У боротьбі з "Шахедами" активніше починають застосовуватися вертольоти. Відзначаючи цей факт, військовий оглядач Олександр Коваленко говорить про те, що альтернативні засоби перехоплення стають дедалі актуальнішими зі змінами тактики використання РФ своїх дронів-камікадзе.

Щодо сьогоднішнього відео, на якому зафіксовано момент збиття дрона-камікадзе Shahed-136 українським вертольотом Мі-24...

Той самий випадок, коли не надзвуковий винищувач, той самий МіГ-29, відправляють збивати з автоматичної гармати об'єкт, що рухається зі швидкістю 150 км/год, а відповідний за швидкістю повітряний засіб.

Саме тому, коли я говорив про альтернативні засоби перехоплення, то згадував, крім ударних вертольотів, турбогвинтову авіацію. Bell AH-1Z Viper, розпродажі яких щорічно влаштовують ВМС США, або EMB-314 Super Tucano. У зонах, де складно перехопити дрон-камікадзе мобільній групі перехоплення або ж придушити комплексами РЕБ, саме такі засоби і необхідні.

З урахуванням збільшення кількості нальотів Shahed-136, попри те, що частина з них — це все ж таки приманки, а також переходом РОВ на управління цими дронамі-камікадзе в реальному часі та підвищенням показника їхнього маневрування, актуальність у повітряних групах перехоплення тільки зростає.

Джерело

Важливо Борець із "Шахедами": в Україні розробляють перехоплювач іранських дронів "Sting" (фото)
Джерело матеріала
loader