Newsweek: Південна Корея може відправити військових радників до України у відповідь на дії КНДР
Newsweek: Південна Корея може відправити військових радників до України у відповідь на дії КНДР

Newsweek: Південна Корея може відправити військових радників до України у відповідь на дії КНДР

За повідомленням південнокорейських ЗМІ, Сеул розглядає можливість направлення військового та розвідувального персоналу в Україну після того, як Північна Корея відправила війська на підтримку Росії у війні.

Про це пише Newseek.

Згідно з джерелом у розвідці Південної Кореї, уряд та військові "розглядають план відправки відповідної кількості персоналу, включаючи офіцерів розвідки [спеціалізованих на Північній Кореї] та експертів з тактики противника" в Україну.

Південнокорейський персонал в Україні міг би допитувати або надавати послуги перекладу, якщо північнокорейські солдати будуть захоплені українськими силами. Вони також могли б надавати Києву інформацію про військову тактику, доктрину та операції Півночі.

Міністерство оборони Південної Кореї пізніше заявило на брифінгу, що розгляне заходи з "відкритим ставленням" щодо можливого постачання летальної зброї Україні. Раніше Сеул надавав Києву гуманітарну допомогу під час російсько-української війни.

Ці заяви з'явилися після того, як розвідка Південної Кореї в п'ятницю повідомила, що Північна Корея вирішила відправити 12 000 військовослужбовців спецназу для підтримки Росії, з яких 1 500 вже знаходяться на російському Далекому Сході.

У четвер президент України Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея має "намір підготувати 10 000 солдатів з різних родів військ" для боротьби на боці Росії, попереджаючи, що участь Півночі може стати "першим кроком до світової війни".

Кремль у понеділок відмовився відповідати на запитання щодо ймовірного плану Росії використовувати північнокорейських солдатів у своїй "спеціальній військовій операції" проти України, заявивши, що "ми бачимо багато суперечливої інформації" від Південної Кореї та її союзника США.

Джерело матеріала
loader
loader