На Закарпатті заблоковано ще три канали переправлення ухилянтів за кордон – пʼятьох організаторів затримано
На Закарпатті заблоковано ще три канали переправлення ухилянтів за кордон – пʼятьох організаторів затримано

На Закарпатті заблоковано ще три канали переправлення ухилянтів за кордон – пʼятьох організаторів затримано

На Закарпатті заблоковано ще три канали переправлення ухилянтів за кордон – пʼятьох організаторів затримано - Фото 1

Хустський район: 20 жовтня співробітники міграційної поліції ГУНП в Закарпатській області затримали 22-річного жителя села Приборжавське, який за 7 тисяч доларів з особи незаконно переправляв чоловіків до Румунії.

Спочатку правоохоронці затримали його клієнта. Тоді фігурант зрозумів, що його викрито, і сам спробував покинути межі України. Однак поліцейські встигли впіймати його у пункті пропуску «Дяково».

За місцем проживання зловмисника та в його автомобілях поліцейські провели невідкладні обшуки. Серед вилученого: понад 9 тисяч доларів та мобільні телефони, із доказами протиправної діяльності переправника. Окрім цього, у зловмисника вилучено 2 автомобілі.

Тячівський район: співробітники районного відділу поліції затримали 24 річного мешканця села Крива, який через річку Тиса планував переправити до Румунії чергового втікача. Даний фігурант свої послуги оцінив у 4 тисячі доларів.

Підозрюваний саме зустрів свого клієнта з потяга та поселив його у одному з будинків, що розташований у прикордонній зоні. Надалі мав забезпечити йому безперешкодний перетин лінії кордону.

У зловмисника при затриманні слідчі вилучили гроші, отримані за незаконну діяльність, та спеціальні страхувальні жилети, якими зловмисник забезпечував своїх клієнтів, оскільки маршрут втечі проходив через гірську водойму.

Рахівський район: 19 жовтня у селі Костилівка співробітники районного відділу поліції провели затримання групи переправників – 27-ми, 26-ти та 21-річного місцевих жителів. Останні, поза офіційними пунктами пропуску, намагалися переправити до Румунії 4 чоловіків.

У фігурантів вилучили гроші, отримані за незаконні послуги та мобільні телефони, на яких містяться докази їх протиправної діяльності.

Усіх п’ятьох закарпатців, які підозрюються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України, поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Заходи з викриття здійснювалися у співпраці зі співробітниками Державної прикордонної служби, за процесуального керівництва прокуратури.

Поліція Закарпатської області

Tweet
Джерело матеріала
loader