На сході України досі бракує вологи для озимих
На сході України досі бракує вологи для озимих

На сході України досі бракує вологи для озимих

Вологозабезпечення орного шару ґрунту на полях під озимими культурами та на площах, призначених під посів озимих культур, станом на 10 жовтня було достатнім та оптимальним (21-30 мм і більше продуктивної вологи).

Про це йдеться в Аналітичній довідці про агрометеорологічні умови та стан посівів сільськогосподарських культур в Україні від НААН, опублікованій на сайті Мінагрополітики.

«На більшості площ східної половини території країни запаси продуктивної вологи ще залишалися незадовільними (менше 10 мм) та недостатніми (11-20 мм продуктивної вологи). На багатьох площах Харківської, місцями у Дніпропетровській та Херсонській областях орний шар ґрунту залишався зовсім сухим», — констатують фахівці. 

Загалом у жовтні агрометеорологічні умови для вегетації рослин та проведення польових робіт були задовільними. Дощі, які відмічалися майже по всій території країни, поповнили вологозапаси до достатніх та оптимальних показників. Водночас у деяких регіонах польові роботи проходили повільними темпами через сильні дощі в окремі дні та надмірну вологість ґрунту.

Джерело матеріала
loader