Глава Пентагону про війну в Україні: На кону - майбутнє Європи, НАТО і безпека США
Глава Пентагону про війну в Україні: На кону - майбутнє Європи, НАТО і безпека США

Глава Пентагону про війну в Україні: На кону - майбутнє Європи, НАТО і безпека США

На кону війни України за свободу - майбутнє Європи, НАТО і безпека Сполучених Штатів, тому вони усвідомлюють ціну, яку доведеться заплатити в разі капітуляції перед Росією.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, виступаючи в Дипломатичній академії України в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Результати боротьби України за свободу допоможуть визначити траєкторію глобальної безпеки у ХХІ столітті. Майбутнє Європи на кону. Сила НАТО на кону. І безпека Америки під загрозою», – сказав він.

Остін нагадав, що уряд СШАвжив термінових заходів, і з квітня 2022 року він 24 рази скликав Контактну групу з питань оборони України, в якій одна лише Німеччина надала військової допомоги на близько 31 млрд доларів. А 13 країн формують ініціативу щодо збільшення промислового виробництва на потреби України.

«Я з гордістю нагадую вам, що Сполучені Штати також виконують свою роль. З лютого 2022 року моя країна виділила Україні понад 58 мільярдів доларів на безпекову допомогу. Ми поставили дві батареї Patriot і десятки інших систем ППО. Ми надали 24 ракетні системи HIMARS, тисячі броньованих машин і безпілотників, а також мільйони артилерійських снарядів та інших критичних боєприпасів», – зауважив очільник Пентагону.

Міністр запевнив, що Америка та її союзники усвідомлюють, що «перед обличчям агресії ціна принципу завжди нижча за ціну капітуляції».

Як повідомлялося, міністр оборони США Ллойд Остін 21 жовтня прибув із неанонсованим візитом до Києва, де, зокрема, оголосив про новий пакет військової допомоги на $400 мільйонів.

Із Президентом Володимиром Зеленським глава Пентагону обговорив можливості протиповітряної оборони України, підготовку до зимового періоду та розширення використання далекобійної зброї проти російських військових об'єктів.

Теги за темою
війна США Пентагон
Джерело матеріала
loader