Зеленський анонсував допомогу від США на $800 млн
Зеленський анонсував допомогу від США на $800 млн

Зеленський анонсував допомогу від США на $800 млн


Готується ще один великий окремий пакет від США – фінансування на виробництво українських дронів.

Сполучені Штати Америки готують ще один пакет допомоги Україні на суму 800 мільйонів доларів, який буде направлений на виробництво українських дронів. Про це розповів президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення 21 жовтня.

“Готується і ще окремий пакет – фінансування на виробництво українських дронів, 800 мільйонів доларів. Україна вдячна за цю підтримку. Нам потрібно, щоб попри будь-які загрози політичного характеру у світі Україна могла незмінно захищати свій суверенітет, свою незалежність. Обов’язково це буде”, – зазначив глава держави.

Він також нагадав, що міністр оборони США Ллойд Остін під час сьогоднішнього візиту в Київ заявив, що в Україні виробляють одні з найкращих безпілотників у світі.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін під час візиту до Києва оголосив про виділення нового пакета військової допомоги Україні на $400 млн.

За даними Пентагону, до нового пакету допомоги увійдуть боєприпаси для ракетних систем HIMARS; 155-мм і 105-мм артилерійські боєприпаси, а також 60-мм, 81-мм і 120-мм мінометні системи та снаряди до них; протитанкові ракети TOW і протитанкові комплекси Javelin і AT-4; бронетранспортери М113; супутникові засоби зв’язку, стрілецьку зброю та боєприпаси, гранати й навчальне обладнання, обладнання та боєприпаси для підривних робіт; обладнання для захисту критичної національної інфраструктури; запасні частини, допоміжне обладнання, послуги, навчання і транспортування.



Теги за темою
США Володимир Зеленський фінансування
Джерело матеріала
loader
loader