Виробники органічної продукції можуть отримати гранти у 230 тис. грн
Виробники органічної продукції можуть отримати гранти у 230 тис. грн

Виробники органічної продукції можуть отримати гранти у 230 тис. грн

Програма грантів у органічному секторі розпочала приймати заявки для участі у конкурсі.

Про це говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України

«До участі в конкурсі на отримання гранту за даною грантовою програмою допускаються українські сертифіковані оператори органічного ринку, які представлені на внутрішньому ринку або готові вийти на ринок України», — уточнюють організатори конкурсу. 

У межах програми грантів у органічному секторі може надаватися підтримка для придбання обладнання, але його вартість не повинна перевищувати 60% від загальної суми гранту.

Заявки разом з додатками приймаються до 10 листопада 2024 року та подаються через електронну форму за посиланням.

У межах цього конкурсу буде підтримано близько 30 заявок на загальну суму 150 тис. швейцарських франків. Середній розмір підтримки (гранту) на один проєкт — 230 тис. грн, при цьому остаточну суму гранту, яку може отримати грантоотримувач, визначає грантовий комітет. 

Програма грантів у органічному секторі фінансується Швейцарією та впроваджується в межах проєкту «Жіноче підприємництво в органічному секторі» (WEOS), що впроваджується МБО «Інформаційний центр «Зелене досьє» у партнерстві з громадською спілкою «Органічна ініціатива» та швейцарсько-українською програмою «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Джерело матеріала
loader