Росія стане ще небезпечнішою для Європи після війни – генерал НАТО
Росія стане ще небезпечнішою для Європи після війни – генерал НАТО

Росія стане ще небезпечнішою для Європи після війни – генерал НАТО

Командувач силами НАТО в Європі, генерал Крістофер Каволі, висловив переконання, що незалежно від результату війни в Україні, російська армія після неї стане сильнішою, ніж є сьогодні. В інтерв’ю німецькому виданню Der Spiegel він наголосив, що майбутні збройні сили Росії будуть представляти значну загрозу для НАТО.

Каволі зазначив, що керівництво російської армії бачить у НАТО головного ворога, і навіть після закінчення війни Росія буде невдоволена її результатами, що може стимулювати посилення її військової могутності.

“Ці сили будуть на кордоні нашого альянсу. Ми матимемо суперника з реальними навичками, масовістю та чітким наміром. Ось чому ми маємо бути готові і потребуємо збройних сил, які зможуть цьому протистояти”, – наголосив генерал.

Каволі також звернув увагу на збільшення загроз для європейської безпеки через співпрацю Росії з Китаєм та Північною Кореєю. Він підкреслив, що альянс повинен діяти швидко і бути готовим випереджати Росію у розвитку оборонних можливостей.

“Загроза дуже серйозна… НАТО має мати більше можливостей, ніж наш супротивник. Тому ми маємо швидко виконувати вимоги, які випливають із планів оборони. Коли я кажу швидко, я маю на увазі, що ми повинні бути швидшими за росіян. Тільки так ми можемо їх стримати”, – додав Каволі.

Слова американського генерала підкреслюють важливість подальшого зміцнення оборонних потужностей НАТО, особливо на тлі нестабільної ситуації у Східній Європі та потенційних загроз з боку союзників Росії.

Теги за темою
НАТО
Джерело матеріала
loader
loader