SpaceX уклала контракт на запуск дев’яти місій для Космічних сил США
SpaceX уклала контракт на запуск дев’яти місій для Космічних сил США

SpaceX уклала контракт на запуск дев’яти місій для Космічних сил США

Космічні сили США повідомили, що компанія SpaceX отримала великий контракт на суму $733,6 мільйона для здійснення дев’яти космічних місій, пов’язаних із національною безпекою. Згідно з інформацією, наданою Space.com, ці місії передбачають запуски для двох ключових урядових агентств США.

Місії для національної безпеки

З дев’яти запланованих місій сім будуть виконані для Агентства космічних розробок (SDA), яке підпорядковується Космічним силам США. Два інших запуски будуть проведені для Національного офісу рекогностування (NRO) — структури, що відповідає за управління американськими розвідувальними супутниками.

Деталі щодо місій для SDA поки що не були розкриті. Однак відомо, що запуски для NRO будуть здійснені з бази Космічних сил Ванденберг у Каліфорнії, заплановані на четвертий квартал 2025 і 2026 фінансових років.

Крім цього, SpaceX продовжує активно виконувати запуски своєї ракетної системи Falcon 9. 19 жовтня компанія успішно запустила чергову партію супутників Starlink із космодрому у Флориді. Запуск відбувся о 02:21 за київським часом, а перший ступінь ракети успішно приземлився на безпілотне судно Just Read the Instructions в Атлантичному океані через 8,5 хвилин після старту. Супутники були розгорнуті на орбіті через 64 хвилини після запуску.

Теги за темою
SpaceX
Джерело матеріала
loader
loader