SpaceX отримала від Космічних сил США контракт більш як на $730 мільйонів
SpaceX отримала від Космічних сил США контракт більш як на $730 мільйонів

SpaceX отримала від Космічних сил США контракт більш як на $730 мільйонів

Космічні сили США оголосили, що компанія SpaceX отримала контракт на суму 733,6 мільйона доларів для запуску у космос дев’яти місій, пов’язаних із нацбезпекою країни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Space.com.

Зазначається, що сім із дев’яти місій будуть здійснені для Агентства космічних розробок (SDA), яке є у прямому підпорядкуванні Космічних сил США.

Ще два запуски SpaceX реалізує для Національного офісу рекогностування (NRO), що входить до групи окремих урядових розвідувальних агенцій США.

У заяві Космічних сил не наводяться подробиці про сім запланованих запусків для SDA. Однак зазначається, що «набір місій» для NRO, який керує флотом розвідувальних супутників Сполучених Штатів, буде запущений з бази Космічних сил Ванденберг у Каліфорнії в четвертому кварталі 2025 фінансового року та четвертому кварталі 2026 фінансового року.

Тим часом сама SpaceХ запустила у суботу, 19 жовтня, ракету-носій Falcon 9 з партією супутників Starlink з космодрому у штаті Флорида.

Запуск був здійснений о 02.21 за київським часом.

Перший ступінь ракети повернувся на Землю через 8,5 хвилин після запуску на безпілотне судно Just Read the Instructions в Атлантичному океані. Розгортання супутників на запланованій орбіті відбулося через 64 хвилини після запуску.

Це була вже 17-та місія - запуску й посадки - для цього першого ступеня ракети Falcon 9.

Завдяки цій місій у космосі вже працюють понад 6 400 супутників Starlink.

Як повідомляв Укрінформ, американська компанія SpaceX 15 жовтня завдяки своїй ракеті-носію Falcon 9 запустила у космос дві місії з супутниками Starlink на борту.

Фото: SpaceX

Джерело матеріала
loader