Зниження мобілізаційного віку до 18 років: військовий жорстко пояснив ініціативу
Зниження мобілізаційного віку до 18 років: військовий жорстко пояснив ініціативу

Зниження мобілізаційного віку до 18 років: військовий жорстко пояснив ініціативу

Питання мобілізації в Україні стало темою гарячих дискусій. Полковник запасу ЗСУ Петро Черник жорстко висловився про можливість зниження мобілізаційного віку до 18 років.

Він вважає, що це занадто рано, і оптимальним було б призивати з 23 років, коли чоловіки вже отримали вищу освіту. Черник наголошує, що в нинішній ситуації українці повинні стояти на захисті своєї країни, оскільки у випадку поразки росія може забрати до своєї армії всіх, хто залишиться.

російський терорист використовує воїна ЗСУ як живий щит \ кадр з відео

У ЗМІ з'явилася інформація про те, що США чинять тиск на Володимира Зеленського, закликаючи знизити мобілізаційний вік до 18 років. Однак, за словами Черника, це не є найкращим рішенням, адже молоді люди в 18 років ще не готові до таких викликів. Мобілізація з 23 років дозволяє залучати вже більш зрілих і підготовлених громадян. Але головне, за його словами, це розуміти, що ніхто, крім самих українців, не буде захищати нашу країну.

ЗСУ / фото: Pinterest

Черник також підкреслює, що в українському суспільстві спостерігається небезпечна тенденція, коли люди починають толерувати тих, хто ухиляється від служби. Він наводить приклад історичних постатей, як-от Джордж Буш старший, який у 17 років підробив документи, щоб стати пілотом під час Другої світової війни, і врешті став президентом США.

Війна в Україні має екзистенційний характер, і якщо країна програє, ворог не залишить шансів. Росіяни вже кидали своїх людей на фронт без жодної підготовки, і це може повторитися в Україні, якщо не чинити опору. Черник наголошує, що історія повторюється, як це було в 1944 році, коли всі громадяни змушені були воювати.

Деякі політичні діячі, зокрема Єгор Чернєв, повідомляли, що питання зниження мобілізаційного віку обговорювалося на зустрічах із американськими політиками. Проте, навіть без змін вікових обмежень, Україна вже стикається з труднощами в забезпеченні нових бригад зброєю.

Зброя. Фото: скриншот з відео

Варто пам’ятати, що співробітники ТЦК просто виконують свою роботу, і якби росія не розпочала війну, їм не довелося б вручати повістки. Українська армія отримує належну підготовку, тоді як російські солдати кидаються в бій без належної готовності. Україна змушена захищати себе, оскільки росіяни руйнують наші домівки, і якщо ми не будемо захищати свою землю, то нас можуть змусити воювати на чужій.

війська російських окупантів

Також російська пропаганда активно просуває антимобілізаційні наративи, зокрема про "несправедливу мобілізацію" і "відсутність майбутнього в України". Натомість реальність показує, що загальна мобілізація була єдиним способом врятувати країну від загарбників.

Раніше ми повідомляли, військові можуть не платити відсотки по кредиту.

Військова служба та страховий стаж- детальніше на Знай.ua.

Теги за темою
Збройні сили України
Джерело матеріала
loader