Сибіга відвідає Туреччину, де обговорить план перемоги
Сибіга відвідає Туреччину, де обговорить план перемоги

Сибіга відвідає Туреччину, де обговорить план перемоги

Сибіга відвідає Туреччину, де обговорить план перемоги

Також він завітає на оборонно-промислову виставку у Стамбулі.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга 20-22 жовтня відвідає Туреччину. Там він проведе перемовини зі своїм турецьким колегою Хаканом Фіданом, міністром національної оборони Яшаром Гюлером, а також міністром торгівлі Омером Болатом, йдеться у повідомленні МЗС.

Зазначається, що сторони обговорюватимуть розширення співпраці в політичній, економічній, оборонно-промисловій та культурно-гуманітарній сферах. Також вестимуть перемовини щодо свободи мореплавства у Чорному морі.

"Особлива увага переговорів буде приділена плану перемоги, представленому президентом України Володимиром Зеленським, інтеграції України до НАТО та формулі миру як шляху до всеосяжного, справедливого та тривалого миру", — йдеться у повідомленні МЗС.

У Стамбулі міністр відвідає оборонно-промислову виставку SAHA EXPO 2024. Він зустрінеться з представниками оборонних компаній Туреччини.

Також очікується зустріч Сибіги з українською та кримськотатарською громадами Туреччини. Він відвідає Стамбульський університет, де спілкуватиметься з викладачами та студентами кафедри української мови та літератури щодо розширення академічної співпраці. 

Нагадаємо, план перемоги України передбачає: запрошення в НАТО до закінчення війни, зміцнення оборони завдяки операціям на нових ділянках та збиттю російської авіації, розміщення комплексу неядерного пакета стримування в нашій державі, посилення антиросійських санкцій та стратегічно-економічного потенціалу України й застосування в майбутньому досвіду Сил оборони для зміцнення оборонного потенціалу Заходу. Також цей документ має три таємні додатки до оборонного та економічного пунктів, які Київ представив лідерам США, Британії, Франції, Італії та Німеччини. 

Джерело матеріала
loader
loader