Простий спосіб, як швидко очистити автомобільні фари та повернути їм блиск
Простий спосіб, як швидко очистити автомобільні фари та повернути їм блиск

Простий спосіб, як швидко очистити автомобільні фари та повернути їм блиск

Прикро, але з часом фари можуть помутніти – на них впливає пил, бруд, погодні умови тощо. Та хороша новина в тому, що очищення фар – це простий процес, який не потребує спеціальних знань чи інструментів. Один з ефективних способів швидко повернути фарам блиск пропонує портал "Автопілот".

Усуваємо забрудненість автомобільних фар швидко та ефективно

Забруднені або мутні фари можуть значно знизити видимість і створити небезпечну ситуацію на дорозі, особливо в темну пору доби. Найелементарніше, що можна тут зробити – протерти фари вологою ганчіркою. Але – це не допоможе усунути проблему помутніння лінз.

Тож як зробити так, щоб фари були і чистими, і прозорими та блискучими? Допоможе нашатирний спирт.

  • Потрібно змішати 2 столові ложки нашатирю з літром чистої води.
  • До цієї рідини слід додати 1 столову ложку картопляного крохмалю.
  • А далі цією сумішшю слід ретельно протерти фари.
  • Після процедури все витерти насухо м'якою тканиною.

Так, нашатир ефективно видаляє бруд і жир, що накопичується на поверхні пластику. І всього за кілька хвилин ваші фари будуть виглядати як нові.

чоловік протирає автомобільОчищення фар – це простий процес, головне – не забувати його виконувати / Фото senivpetro@freepik

Пам'ятайте, що регулярний догляд за фарами допоможе зберегти їх у відмінному стані та посилить вашу безпеку на дорозі. А якщо під рукою спирту нема, можна використати й інші доступні засоби. Наприклад:

  • Зубна паста. Нанесіть трохи пасти на поверхню фари, ретельно розітріть м'якою тканиною і змийте водою – паста видалить дрібні подряпини та бруд.
  • Оцет та сода. Змішайте оцет з харчовою содою до стану пасти, нанесіть на фари та потріть губкою. Потім змийте водою – це природний і безпечний метод видалення нальоту.
Теги за темою
авто
Джерело матеріала
loader