Президент НОК назвав число вбитих Росію українських спортсменів
Президент НОК назвав число вбитих Росію українських спортсменів

Президент НОК назвав число вбитих Росію українських спортсменів

Президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт в інтерв'ю виданню Спорт-експрес Україна повідомив кількість загиблих українських спортсменів. Також функціонер оприлюднив число атлетів, які захищають Україну на фронті.

Гутцайт назвав число жертв у спорті внаслідок агресії Росії

На превеликий жаль, цифра загиблих спортсменів вже сягнула 500 і продовжує збільшуватися.

Ці цифри кожного дня змінюються. Але наразі близько 500 наших спортсменів і тренерів загинули на російсько-українській війні. А понад 3000 представників спортивної галузі вже пішли захищати Україну,
– розповів Гутцайт.

Нагадаємо, що на початку серпня більш точні цифри оприлюднив Офіс президента Україні. Під час зустрічі, яку організувала меркиня Парижу Анн Ідальго, Андрій Єрмак повідомив про 490 загиблих спортсменів та тренерів.

Десятки представників спорту отримали поранення різної ступені тяжкості. Понад 30 спортсменів пройшли через російський полон, або досі перебувають в неволі.

Крім того, внаслідок війни було пошкоджено 520 спортивних об'єктів, в тому числі 15 баз олімпійської, дефлімпійської та паралімпійської підготовки. Значна кількість спортивних споруд опинилися на окупованих територіях.

Джерело матеріала
loader
loader