ПФУ пояснив, як можна суттєво вплинути на розмір пенсії
ПФУ пояснив, як можна суттєво вплинути на розмір пенсії

ПФУ пояснив, як можна суттєво вплинути на розмір пенсії

Українці можуть збільшити свою пенсію і після виходу на заслужений відпочинок почуватися впевненіше. Як це можна зробити, розповіли у пресслужбі Пенсійного фонду.

Якщо людина набула права на пенсію за віком, але після досягнення пенсійного віку виявив бажання працювати та оформити пенсію пізніше, розмір виплат буде перерахований з урахуванням набутого страхового стажу.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Фактично, відклавши вихід на пенсію за віком, кожен українець може відчутно збільшити розмір майбутньої пенсії. Єдиний нюанс, працювати доведеться мінімум 3 роки, адже після 60 років наступний етап для виходу на пенсію лише у 63 роки.

Як може змінитися пенсія

Основний розмір пенсії збільшиться на 0,5% за кожен повний місяць страхового стажу, починаючи з місяця, що настає за місяцем досягнення пенсійного віку, у разі відстрочення виходу на пенсію на строк до 60 місяців. Якщо відстрочка буде понад 60 місяців, то виплату буде збільшено на 0,75% за кожен новонабутий місяць стажу.

Оформлення пенсії, фото: Facebook//ПФУ

"Не встановлюється підвищення розміру пенсії особам, яким раніше призначалася пенсія іншого виду, за іншими законами України або в іншій державі", - попередили у ПФУ.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, виплату пенсій можуть призупинити: у ПФУ назвали причини.

Теги за темою
пенсії
Джерело матеріала
loader