Ураган «Гелен» вбив родину українців, які втекли від війни до США
Ураган «Гелен» вбив родину українців, які втекли від війни до США

Ураган «Гелен» вбив родину українців, які втекли від війни до США

Унаслідок урагану «Гелен» у Північній Кароліні загинула родина громадян України, які переїхали до США з Херсона, рятуючись від війни та окупації.

Як передає Укрінформ, про це пише USA Today.

Як зазначає видання, Анастасія Новітіня-Сеген, її чоловік Дмитро та їхній 13-річний син Євген з бабусею Тетяною залишили Україну після початку повномасштабного вторгнення та окупації Херсона та оселились неподалік річки Саут-Ту на заході Північної Кароліни.

Ураган «Гелен» вбив родину українців, які втекли від війни до США - Фото 1

Родина виїхала через територію РФ, їм вдалося пройти через кордон до Латвії, а потім через Литву в’їхати до Польщі, де вони зупинилися у друга сім’ї.

Родина Сегенів місяцями долала бюрократичний лабіринт, щоб отримати дозвіл на в’їзд до США. Улітку 2022 року родину прийняли на гуманітарну програму США з тимчасового проживання для українських біженців, і вони поїхали до родичів у Мікавілі, що в Північній Кароліні.

Ураган «Гелен» вбив родину українців, які втекли від війни до США - Фото 2

Наприкінці вересня вода у тихій річці Саут-Ту піднялася майже на шість метрів, перетворивши її на стихійне лихо.

Через кілька днів після трагедії тіло Анастасії та Дмитра знайшли за десятки кілометрів від їх нової оселі. Від будинку біля річки, в якому мешкала родина, нічого не залишилося. Пошуки Євгена та його бабусі Тетяни досі тривають.

Ураган «Гелен» вбив родину українців, які втекли від війни до США - Фото 3

За даними USA Today, кількість жертв урагану Гелен у низці американських штатів вже досягла 228 осіб, 81 людина у Північній Кароліні станом на 15 жовтня вважалася зниклою безвісти.

Як повідомляв Укрінформ, ураган «Гелен» обрушився на південну частину Сполучених Штатів наприкінці вересня, раніше була інформація про 166 загиблих.

Перше фото: Sean Rayford/Getty Images

Фото: USA TODAY

Теги за темою
Херсон
Джерело матеріала
loader
loader