"Він не має, гад, права": Дикий пояснив, що ухилянти можуть тільки сидіти і боятися
"Він не має, гад, права": Дикий пояснив, що ухилянти можуть тільки сидіти і боятися

"Він не має, гад, права": Дикий пояснив, що ухилянти можуть тільки сидіти і боятися

Військовий аналітик та ветеран АТО Євген Дикий в інтерв’ю виданню "Новинарня" висловив думку про необхідність формування в Україні атмосфери нетерпимості до громадян, які намагаються уникнути служби в армії. На його переконання, ухилянти не повинні відвідувати розважальні заходи, такі як концерти та клуби, коли інші громадяни захищають країну на фронті.

Дикий прокоментував недавній рейд співробітників ТЦК, який провели після концерту гурту "Океан Ельзи" у Києві. Він вважає, що подібні заходи є виправданими, адже такі дії демонструють, що ухилення від військової служби не має залишатися без уваги суспільства.

Євген Дикий, скріншот: YouTube

Аналітик підкреслив, що в умовах війни суспільство має підтримувати дисципліну й усвідомлення обов’язку перед державою, і люди, які намагаються уникнути мобілізації, не повинні почуватися безтурботно в тилу.

"Ухилянт має знати, що поки він є ухилянтом, він не може ходити на концерти, він не може ходити в клуби, він взагалі ні чорта не може крім як тихо сидіти десь в підвалі і сподіватися, що не знайдуть. Це так має бути. Не має він, гад, права відпочивати на концерті або в клубі на рівних із захисником, який прийшов у відпустку", — сказав Дикий.

ТЦК. Фото: скрін youtube

Євген Дикий сказав, що влада повинна чітко виконувати свої обов’язки та не піддаватися впливу громадської думки в соцмережах. На його переконання, підлаштовування під популярні настрої чи громадський тиск не є тією функцією, яку має виконувати держава в умовах війни.

Крім того, Знай.ua повідомляв, «Ви вийдете з цієї війни племенем чи державою?»: експерт розповів, що буде перемогою для України

Джерело матеріала
loader