У поліції розповіли, як проходять мобілізаційні рейди спільно з ТЦК
У поліції розповіли, як проходять мобілізаційні рейди спільно з ТЦК

У поліції розповіли, як проходять мобілізаційні рейди спільно з ТЦК

Співробітники Національної поліції ще з травня беруть участь у мобілізаційних заходах спільно з ТЦК та СП, ніякої активізації наразі цих заходів нема.

Про це в коментарі виданню Liga.net повідомила речниця Національної поліції Олена Бережна, передає Укрінформ.

За словами Бережної, мобілізаційні заходи в Україні відбуваються постійно та в усіх регіонах, і співробітники Національної поліції беруть в них участь спільно з ТЦК та СП ще з травня - перевіряють документи, але повістки не вручають. Активізації в останній час не було, просто після скандальної історії із концертом "Океану Ельзи" на них знову звернули увагу.

Бережна підкреслила, що перевірка документів є компетенцією поліції. Якщо ж установлено людину, яка відповідно до звернення ТЦК вчинила адміністративне правопорушення (наприклад, знаходиться в розшуку), поліціянт може її затримати та доставити до ТЦК. Подальша перевірка даних військового обліку та ухвалення рішень належать вже до компетенції територіальних центрів комплектування.

Також речниця повідомила, що самостійно Національна поліція не визначає місця проведення мобілізаційних рейдів. За її словами, вони узгоджуються з ТЦК. Здебільшого це громадські місця, які відвідує велика кількість людей.

Поліція здійснює заходи із розшуку та встановлення місцеперебування осіб, щодо яких із відповідним повідомленням звернулись ТЦК та СП.

«Поліція, як і раніше, виконує свої повноваження, закріплені в ч. 3 ст. 38 закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» в частині доставлення військовозобов'язаних до ТЦК та СП за зверненням самого ТЦК», – зауважила Бережна.

Як повідомлялося, увечері в п'ятницю, 11 жовтня, в Києві біля Палацу спорту зібралося близько пів сотні працівників ТЦК. Вони спільно із патрульною поліцією перевіряли військово-облікові документи у відвідувачів заходу. Під час перевірки документів у декількох чоловіків були виявлені проблеми, деякі ж відмовлялися їх показувати співробітникам ТЦК. Після цього зазначені особи були затримані та, за інформацією видання, відвезені до ТЦК.

Фото: Генштаб ЗСУ

Теги за темою
поліція
Джерело матеріала
loader