Ізраїль завдав ударів по фінансових установах «Хезболли» у Лівані
Ізраїль завдав ударів по фінансових установах «Хезболли» у Лівані

Ізраїль завдав ударів по фінансових установах «Хезболли» у Лівані

Ізраїль завдав авіаційних ударів по південних передмістях Бейрута, де розташовані фінансові установи угруповання «Хезболла».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на CNN.

Як зазначається, за кілька годин до ударів Ізраїль попередив Ліван про необхідність евакуації з чотирьох будівель у муніципалітеті Харет-Хрейк на півдні Бейрута.

Речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі заявив: «Усі, хто перебуває поблизу об'єктів, які використовуються для терористичної діяльності «Хезболли», повинні негайно залишити їх… Ми атакуватимемо велику кількість цілей цієї ночі, а також найближчими днями».

За словами Хагарі, удари націлені на асоціацію «Аль-Кард Аль-Хассан», яка є некомерційною фінансовою установою, що грає значну роль у фінансуванні операцій «Хезболли». Угруповання використовує її для виплати коштів бойовикам, а також для підтримки цивільного населення. Послугами асоціації користуються близько 300 тис. осіб, переважно шиїтів.

Як повідомлялося,Ізраїль у неділю завдав авіаударупо командному центру розвідувального підрозділу «Хезболла» та підпільному заводу із виробництва зброї у Бейруті.

Фото архівне: UNICEF/Dar Al Mussawir

Теги за темою
Обстріл Ізраїль
Джерело матеріала
loader