Apple планує вдосконалити можливості зуму у новому iPhone 17 Pro
Apple планує вдосконалити можливості зуму у новому iPhone 17 Pro

Apple планує вдосконалити можливості зуму у новому iPhone 17 Pro

Apple випустила лінійку iPhone 16 з обіцянкою розгортання додаткових функцій ШІ разом із деякими незначними оновленнями апаратного забезпечення. Нещодавній тест камери, проведений DxOMark, показав, як iPhone 16 Pro Max важко конкурувати з деякими своїми китайськими аналогами у збереженні деталей, особливо з телефото.

Частково це пояснюється роздільною здатністю телефотосенсора 12 МП, яка починає швидко втрачати деталі після того, як користувач починає обрізати сенсор.

В останніх новинах аналітик Джефф Пу повторив свою попередню заяву, заявивши, що iPhone 17 Pro і iPhone 17 Pro Max матимуть 48-мегапіксельну перископічний телеоб’єктив і 24-мегапіксельну фронтальну камеру.

Використання телеоб’єктива з високою роздільною здатністю безсумнівно покращить рівень деталізації зображень, зроблених із 5-кратним збільшенням. Селфі-камера на моделях iPhone 16 також має роздільну здатність 12 Мп, тож варто очікувати покращень і тут.

Крім цього, основна камера, здається, залишається такою ж, як у моделей iPhone 16 Pro, яка також така ж, як у моделей iPhone 15 Pro. З усім тим, нам потрібно буде побачити, скільки покращень Apple вдасться запропонувати в діапазоні фокусних відстаней 24-120 мм (основна камера) моделей iPhone 17 Pro, покладаючись виключно на вдосконалення обробки зображень.

Аналітик також очікує, що моделі iPhone 17 Pro будуть оснащені 12 ГБ оперативної пам’яті, порівняно з 8 ГБ у моделях iPhone 16 Pro, що може краще підтримувати складнішу обробку штучного інтелекту на пристрої. У серії iPhone 16 Apple вибрала 8 ГБ оперативної пам’яті для всіх моделей (з 6 ГБ на моделях iPhone 15, які не є Pro), частково завдяки функціям Apple Intelligence.

Говорячи про передню частину пристрою, аналітик вважає, що iPhone 17 Pro Max матиме «значно звужений динамічний острів» в результаті того, що пристрій використовує менший «металін» для системи Face ID. Якщо це правда, це буде перше зменшення розміру Dynamic Island з моменту його дебюту на моделях iPhone 14 Pro у 2022 році.

Джерело матеріала
loader
loader