Знищив понад 500 окупантів: на війні загинув один із найкращих операторів БпЛА 68-ї бригади
Знищив понад 500 окупантів: на війні загинув один із найкращих операторів БпЛА 68-ї бригади

Знищив понад 500 окупантів: на війні загинув один із найкращих операторів БпЛА 68-ї бригади

На Покровському напрямку загинув один із найкращих операторів безпілотників 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша Віктор Стельмах з позивним Саба. Це сталося 18 жовтня. Герою було 29 років. Про загибель воїна бригада повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Він пішов захищати країну з перших днів великої війни. Спочатку в піхоті, згодом почав літати на дронах. Стояв біля витоків створення підрозділу Шершні Довбуша. Став кращим у своїй справі, навчав інших. Звільнився з війська, але довго не зміг без своїх і повернувся назад. Вважав, що мусить боротися з несправедливістю та жорстокістю, яку росія принесла на нашу землю. Знищив не одну сотню окупантів. А вчора його не стало…», – сказано у повідомленні бригади.

Бригада опублікувала фрагмент відеосюжету, знятого у вересні 2023 року про відбиття наступу росіян на лінії Куп’янськ – Лиман з боку Луганської області, головним героєм якого був Стельмах.

Про загибель Віктора Стельмаха повідомив також командир роти ударних БпЛА 68-ї ОЄБр Андрій Онистрат. За його словами, Стельмах прийшов на війну «пішки з Рівненської області», і разом із ним задумав та створив підрозділ «Шершні Довбуша».

«Він навчив величезну кількість пілотів. Він був найкращим пілотом, дійсно. Ми вдвох ходили на десятки успішних робіт. У нього була справжня спрага до війни. Це був хоробрий патріот. По справжньому хоробрий! Він особисто знищив більше 500 рашистів. Завжди, коли я представляв його комусь, казав – якщо б всі воювали як Саба, ми б війну вже давно виграли», – розповів командир роти.

Андрій Онистрат додав, що попросив командира бригади представити Віктора Стельмаха на Героя України.

Раніше на Донеччині загинув дворазовий чемпіон світу зі скелелазіння серед молоді. 

Джерело матеріала
loader
loader