Україна здобула перемогу над Чехією, але пролетіла повз дебютний ЧС з футзалу
Україна здобула перемогу над Чехією, але пролетіла повз дебютний ЧС з футзалу

Україна здобула перемогу над Чехією, але пролетіла повз дебютний ЧС з футзалу

Чехія – Україна 1:4

Голи: Соушкова, 34 – Кліпаченко, 5, Костюк, 9, Дубицька, 24, Ковшик, 26
Вилучення: Терех, 33, Кислова, 34 (обидві – Україна)

Для підопічних Шайтанова ця гра вже не мала жодного турнірного значення. Перед цією грою свій матч провела збірна Франції, яка розгромила Північну Ірландію 5:2. Ця перемога дозволила француженкам набрати 7 балів та стати недосяжними для українок, пише 24 Канал.

Лише Чехія мала шанси набрати стільки ж очок, але вже на 10-ту хвилину гри ці мрії були під загрозою. Кліпаченко та Костюк зробили перевагу Україні у два голи – 0:2.

Саме такий рахунок на табло тримався до другого тайму. Чешки кинулись у ва-банк, випустивши п'яту польову. Чим скористались українки. Дубицька виграла боротьбу та виткнула м'яч з-під ніг суперниці. Ірині вдалось не лише "вкрасти" м'яч в опонентки, а й забити. М'яч залетів вже у порожні ворота господарок – 0:3.

Ще через дві хвилини 0:4 на табло оформила Ковшик. 18-річна українка знову забила у відборі на ЧС-2025.

Катастрофічні помилки голкіперок

Далі у матчі відбулась катастрофічна 2-хвилинка для України. Спершу Терех відбила руками м'яч за межами штрафної. Її у воротах замінила Кислова. Але вже через декілька хвилин Вікторія повторила помилку партнерки по збірній та теж була вилучена із гри. Україна грала лише із третьою воротаркою Митрофанською та двома польовими (Гриценко та Форсюк).

Штрафний, який заробили чешки, став гольовим. Після чого на майданчик вийшла Шульга. Цей гол дозволив нашій команді на ще одну польову гравчиню.

До фінального свистка жодна із команд більше не забивали. У підсумку – 1:4, перемога України.

Франція вийшла до Елітного раунду кваліфікації Мундіалю (7 балів). Україна фінішувала другою (6 очок), у Чехії 4 пункти, а Північна Ірландія завершила відбір без набраних очок та перемог.

Джерело матеріала
loader