До Землі наближається небезпечний астероїд розміром зі стадіон
До Землі наближається небезпечний астероїд розміром зі стадіон

До Землі наближається небезпечний астероїд розміром зі стадіон

До Землі наближається великий астероїд, який NASA вважає потенційно небезпечним. Його діаметр становить 719 футів, що можна порівняти з розміром стадіону. Хоча він не є безпосередньою загрозою для нашої планети, його спостереження дасть NASA важливі дані для майбутніх досліджень і підготовки до можливих космічних загроз, пише Daily Express US.

NASA відстежує понад 20 000 астероїдів, щоб своєчасно реагувати на будь-які потенційні небезпеки. 2021 року астероїд RV-50 виявився одним із п'яти, які підійшли до Землі на небезпечно близьку відстань — менш як 7,5 мільйона кілометрів, що приблизно в 19,5 раза перевищує відстань до Місяця. Попри мінімальний ризик, NASA приділило увагу цьому об'єкту через його потенційну загрозу.

У заяві йдеться про те, що у випадку, якщо астероїд стане реальною загрозою, NASA готове запустити місії для його знищення або відхилення. У крайніх випадках може бути використана навіть ядерна зброя. Хоча такі сценарії малоймовірні найближчим часом, NASA вже розробило стратегію запобігання катастрофі.

  • 1 квітня астероїд 2024 FH пролетів повз Землю 7 квітня. Довжина небесного тіла, яке вперше наближається до Землі, становить 122 метри. Астероїд наблизився до Землі на відстань близько 6,2 мільйона кілометрів, рухаючись зі швидкістю близько 71 172 кілометри на годину.
  • 22 листопада 2023 року вчені попередили, що в жовтні 2024 року астероїд 2007 FT3, який раніше вважався "втраченим" у космосі, наблизиться до Землі. Імовірність зіткнення вкрай низька.

 

Теги за темою
вчені NASA
Джерело матеріала
loader