США обіцяють до 10 млн доларів за дані про російський проєкт "Рибарь"
США обіцяють до 10 млн доларів за дані про російський проєкт "Рибарь"

США обіцяють до 10 млн доларів за дані про російський проєкт "Рибарь"

США оголосили винагороду в розмірі до 10 мільйонів доларів за інформацію про російський проєкт "Рибарь" ("Rybar").

Про це йдеться у повідомленні на сайті програми Держдепу США Rewards for Justice, інформує "Європейська правда".

Згідно з оприлюдненою інформацією, "Рибар" – російська медіа-організація, яка раніше фінансувалася власником ПВК "Вагнера" Євгенієм Пригожиним.

Зараз, за даними Держдепу, "Рибарь" отримує фінансування від російської оборонно-промислової організації "Ростех", яка перебуває під санкціями США.

"Рибарь" покладається на зв'язки та фінансування "Ростеха" для посилення військового потенціалу Росії та просування проросійських і антизахідних наративів", – йдеться у повідомленні.

У Держдепі поінформували, що пов’язані з проєктом особи причетні до іноземного втручання в американські вибори.

Зокрема, перед президентськими виборами у США 2024 року "Рибарь" запустив канал TEXASvsUSA в соціальній мережі X (Twitter), у якому експлуатує тему нелегальної міграції через кордон Техасу, яка є політично і соціально чутливою.

"Через канал TEXASvsUSA "Рибарь" прагнув посіяти розбрат, сприяти соціальному розколу, розпалити міжпартійну та расову ворожнечу, а також заохочувати ненависть і насильство у Сполучених Штатах", – ідеться в повідомленні.

"Рибарь" також керує пропагандистськими медіаканалами #HOLDTHELINE і #STANDWTHTEXAS, які просувають політичні інтереси Росії в США.

На сайті програми також вказані імена кількох осіб, які причетні до операцій впливу на виборчий процес у США.

Нещодавно Офіс директора національної розвідки оприлюднив звіт, згідно з яким РФ продовжує проводити кампанії впливу, спрямовані на підвищення шансів колишнього президента США Дональда Трампа на перемогу на президентських виборах, тоді як Іран зацікавлений у перемозі Камали Гарріс.

Джерело матеріала
loader
loader