Нова версія «Американського психопата»
Нова версія «Американського психопата»

Нова версія «Американського психопата»


 Видання Deadline повідомляє, що Лука Ґуаданьїно перебуває на завершальній стадії переговорів щодо екранізації скандального роману Бретта Істона Елліса «Американський психопат» для студії Lionsgate. Сценарій до фільму напише Скотт З. Бернс («Зараза»).

 Книга Елліса, опублікована у 1991 році, свого часу спричинила великий суспільний резонанс. Вона шокувала не лише образами серійного вбивці в ролі банкіра з Мангеттена, а й жорстокими описами, через які її навіть забороняли в кількох країнах.

 Роман вже був екранізований у 2000 році режисеркою Мері Гаррон. Головну роль в «Американському психопаті» виконав Крістіан Бейл. Картина принесла творцям непоганий прибуток (бюджет — $7 млн, збори — $34 млн), і з часом отримала культовий статус. В останні роки фільм здобув нову популярність завдяки мемам та роликам у TikTok.

 За словами джерел, новий фільм Ґуаданьїно буде зовсім іншим баченням роману Елліса, а не римейком оригінальної стрічки. Студія Lionsgate вже давно прагнула перезавантажити цей проєкт і після зустрічей з Ґуаданьїно вважала його найкращим кандидатом для нового підходу.

 P.S. Останнім фільмом Луки Ґуаданьїно, який бачили українські глядачі, були «Суперники» із Зендаєю у головній ролі. Його новий проєкт «Квір», знятий за романом Вільяма С. Берроуза, зараз мандрує кінофестивалями планети. Також режисер працює над завершенням постпродакшну драми «Після полювання» з Джулією Робертс.

Тегі: анонси
Джерело: Deadline
Джерело матеріала
loader