На Кубі стався другий блекаут після того, як там почали відновлювати електропостачання
На Кубі стався другий блекаут після того, як там почали відновлювати електропостачання

На Кубі стався другий блекаут після того, як там почали відновлювати електропостачання

На Кубі вранці 19 жовтня відбувся другий блекаут за останні дні, а лише за кілька годин до цього посадовці оголосили про поступове відновлення подачі електроенергії.

Про це пишуть CNN та Guardian.

Про новий загальний збій енергосистеми стало відомо о 6:15 ранку за місцевим часом. 

До цього кубинські посадовці зазначали, що на невеликих осередках електроживлення вдалося відновити, хоча й не надали інформації щодо кількості споживачів, яким повернули світло.

Влада вже працює над відновленням системи після другого блекауту. А втім, посадовець Міністерства енергетики Ласаро Гуерра заявив, що немає впевненості в тому, що сьогодні світло можуть повернути по всій країні, передає Diario de Cuba.

Напередодні вся Куба була знеструмлена після аварії на одній із головних електростанцій острова. Хоча ситуація в енергосистемі була напруженою й до цього.

Так, протягом тижня уряд Куби закликав до економії електроенергії, зокрема, відправив більшість державних службовців з роботи додому, тимчасово скасував заняття у школах, закрив нічні клуби та центри відпочинку. Лише «незамінні працівники» повинні з'являтися на своїх робочих місцях.

У проблемах в енергосистемі кубинські чиновники звинуватили посилення економічних санкцій США, що створює дефіцит палива, нещодавні урагани й незадовільний стан інфраструктури острова.

Енергетична криза на Кубі не є новою проблемою. Обмежена інфраструктура острова не отримувала необхідного обслуговування протягом багатьох років, а регулярні відключення світла сягають 1990-х.

Джерело матеріала
loader
loader