Сі Цзіньпін закликав китайську армію посилити підготовку до війни - ЗМІ
Сі Цзіньпін закликав китайську армію посилити підготовку до війни - ЗМІ

Сі Цзіньпін закликав китайську армію посилити підготовку до війни - ЗМІ

Лідер Китаю Сі Цзіньпін цього тижня закликав війська посилити свою готовність до війни, лише через декілька днів після того, як Пекін влаштував широкомасштабні військові навчання навколо Тайваню.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Insider Paper.

За даними державної телекомпанії CCTV, Сі зробив такі коментарі під час відвідування бригади ракетних військ Народно-визвольної армії в четвер.

Лідер КНР Сі сказав, що військові повинні «всебічно посилити навчання та підготовку до війни, і переконатися, що війська мають надійні бойові можливості».

Також він заявив, що солдати повинні «підвищити свій стратегічний і бойовий потенціал».

Крім цього, Сі Цзіньпін зазначив, що китайські військові повинні «рішуче захищати стратегічну безпеку та основні інтереси країни».

Як повідомляв Укрінформ, Народно-визвольна армія Китаю (НВАК) 14 жовтня розпочала чергові масштабні навчання навколо Тайваню із залученням усіх видів збройних сил, включно з ВПС, ВМС і ракетними військами. До навчань «Спільний меч-2024Б» (Joint Sword-2024B) були залучені частини і з’єднання Східного оперативного командування НВАК, у зоні відповідальності якого перебувають Тайвань і протока між материком та островом.

Фото: Getty Images

Теги за темою
війна Китай Армія
Джерело матеріала
loader