Як розкладається мобільний баштовий кран Spierings
Як розкладається мобільний баштовий кран Spierings

Як розкладається мобільний баштовий кран Spierings

Мобільні баштові крани не часто зустрічаються на дорогах. Один із них – SK597-AT4 від компанії Spierings з Нідерландів, що випускає подібну техніку вже понад 30 років. На чотиривісному шасі, три з яких зроблені керованими, встановлено оригінальне, досить складне обладнання.

Чотирисекційна стріла має робочий радіус 48 м. Максимальна висота підйому при горизонтальному положенні становить 27,8 м, а при куті нахилу 45 град. – 58,1 м. Максимальна вантажопідйомність – 7 т (на радіусі 14,1 м), а на кінці стріли – 1,7 т. Розгортання баштового крана займає всього 8 хвилин.

Нещодавно компанія Spierings презентувала версію із нульовим шкідливим викидом – eLift. Вона має два режими роботи – повністю електричний, з живленням від мережі, а також гібридний – з використанням 3-циліндрового 75-сильного дизеля стандарту Stage 5 та акумуляторних батарей Power Pack.

Як розкладається мобільний баштовий кран Spierings - Фото 1

Як розкладається мобільний баштовий кран Spierings - Фото 2

Цікаво, що мобільні баштові крани свого часу виготовляли й в Україні – на Броварському ремонтно-механічному заводі (КСЗ «Стріла»). Це модель АБКС-6 на камазывському шасі, яка мала вантажопідйомність 6 т, висоту підйому 15 м та радіус 12 м.

Як розкладається мобільний баштовий кран Spierings - Фото 3

Як розкладається мобільний баштовий кран Spierings - Фото 4

Джерело матеріала
loader