До Києва приїхав глава МЗС Франції
До Києва приїхав глава МЗС Франції

До Києва приїхав глава МЗС Франції

До Києва приїхав глава МЗС Франції

Жан-Ноель Барро прибув до столиці як раз під час повітряної тривоги.

До Києва 19 жовтня приїхав очільник Міністерства закордонних справ Франції Жан-Ноель Барро, передає канал «Ми Україна». Глава французького МЗС вже зустрівся з міністром закордонних справ України Андрієм Сибігою.

Газета Leparisien з посиланням на посольство Франції в Україні пише, що Барро вже в Києві. За даними видання, до української столиці очільник МЗС прибув як раз під час повітряної тривоги, оголошеної через загрозу ударів дронами. Вказано, що вихідні Барро проведе в Україні.

Французький міністр закордонних справ раніше сам анонсував свій візит до Києва.

«Сьогодні я їду в Україну. Підтримуйте, знову і знову, спротив України російській агресії. Підтримуйте, знову і знову, цивільних, які страждають. Повага до міжнародного права є умовою нашої колективної безпеки», – написав Барро у соцмережі Х.

Нагадаємо, у вересні Франція представила новий уряд, який повинен знайти баланс між правими й центристами, оскільки прем'єр-міністр Мішель Барньє сподівається вийти з політичного глухого кута після позачергових виборів.

Франція після виборів потрапила в зону «політичної турбулентності» — нинішній розклад політичних сил, коли жодна з них не має абсолютної чи навіть близької до неї більшості в Національній асамблеї, створив у політичному житті країни патову ситуацію. Про те, чому ця ситуація стала безпрецедентною в історії сучасної, П’ятої Французької республіки, пояснював Олег Шамшур у статті «Франція без уряду і володар часу Макрон».

Джерело матеріала
loader