Було небезпечно: як український боєць яскраво знищив російський танк із Javelin
Було небезпечно: як український боєць яскраво знищив російський танк із Javelin

Було небезпечно: як український боєць яскраво знищив російський танк із Javelin

Спочатку підбитий російський танк почав горіти зсередини, а потім вибухнув, увесь ворожий екіпаж загинув.

Боєць 79-ої десантно-штурмової бригади підбив з Javelin російський танк, хоча це було надскладне завдання і воїн неабияк ризикував. 

Про це пише видання Forbes.

Коли російський танк, оснащений протиснарядною бронею і передньою мінною кареткою, наблизився до українських десантників, саме тоді боєць випустив протитанкову ракету Javelin американського виробництва, йдеться у статті.

Підбитий російський танк почав горіти зсередини. Усі три члени екіпажу врятувалися, на одному з них загорівся одяг. Коли двоє російських танкістів намагалися загасити вогонь на третьому, в цей момент танк вибухнув. Тож увесь екіпаж загинув.

Forbes наголошує, що 50-фунтова Javelin з інфрачервоним наведенням – одна з найкращих протитанкових ракет у світі. А ракетники з 79-ї десантно-штурмової бригади – одні з найдосвідченіших стрільців Javelin у світі.

Вийти на позицію для точного пострілу з Javelin – важка і небезпечна робота. Протитанкові команди повинні зачаїтися, терпляче відстежувати цілі на відстані до півтора кілометра, випустити ракету, а потім швидко піти з позиції.

"Якщо після першого пуску противник виявить вас, він кине на вас усі сили", – пояснив боєць 79-ї штурмової бригади.

Видання зазначає, що українські штурмовики направляють у протитанкові групи найпрофесійниших бійців. Вони можуть знищити приголомшливу кількість техніки. Ракетник 79-ї штурмової бригади із позивним Гагауз знищив 40 російських машин за 18 місяців, починаючи з 2022 року. Інший стрілець із Javelin бригади, молодший сержант Андрій Х., підбив чотири машини під час одного з боїв у січні.

Джерело матеріала
loader