«Білі янголи» вночі вивезли з-під вогню на Донеччині шістьох цивільних
«Білі янголи» вночі вивезли з-під вогню на Донеччині шістьох цивільних

«Білі янголи» вночі вивезли з-під вогню на Донеччині шістьох цивільних

Поліцейський екіпаж «Білі Янголи» вивезли з-під вогню поранену жінку та п’ять жителів Донеччини. Евакуація задля небезпеки проходила вночі за допомогою приладів нічного бачення.

Як передає Укрінформ, про це повідомила поліція Донеччини та опублікувала відповідне відео порятунку.

«На території села Новоселидівка проходять активні бойові дії, тому евакуювати людей доводиться вночі. Група «Білий Янгол» і співробітники поліції Курахового, ризикуючи життям, врятували поранену жінку та 5 жителів, які попросили вивезти їх з-під вогню», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що заявка на евакуацію надійшла до правоохоронців вранці, але через запеклі бої заїхати до села вдалося лише під покровом темряви. Вилазка відбулася майже «наосліп», джерела світла не вмикали, використовували прилади нічного бачення.

В поліції уточнили, що під захистом броні правоохоронці вивезли 75-річного чоловіка та чотирьох жінок віком від 60 до 70 років. Цих людей розмістили в шелтері з подальшим переміщенням до Дніпропетровської області.

Крім того, з лінії фронту вдалося евакуювати важкопоранену жінку в критичному стані, яку доставили до лікарів.

Правоохоронці ще раз наголосили, що вони працюють на межі сил, аби врятувати якомога більше життів та закликали скористатися шансом на порятунок вчасно.

Як повідомлялося, Донеччина перебуває під постійними обстрілами російських військ, майже щодня ворог убиває та травмує цивільних жителів, руйнує будинки, підприємства, енергетичні, газові та інші інфраструктурні об’єкти. Донецька область має найбільшу протяжність лінії фронту - близько 300 км.

Станом на середину жовтня 2024 року в регіоні залишаються близько 334 тис. цивільного населення.

Російські війська за минулу добу,17 жовтня, вбили одного жителя Донецької області та ще двом завдали поранень.

Фото: Нацполіція

Теги за темою
війна поліція
Джерело матеріала
loader
loader