ЗСУ дистанційно мінують найбільш загрозливі напрямки українсько-білоруського кордону
ЗСУ дистанційно мінують найбільш загрозливі напрямки українсько-білоруського кордону

ЗСУ дистанційно мінують найбільш загрозливі напрямки українсько-білоруського кордону

Кордон із Білоруссю продовжує залишатися потенційно небезпечним напрямком, тому Сили оборони безперервно зміцнюють його всіма наявними засобами.

Як повідомляє Укрінформ, про це в телеефірі розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами, зокрема, найбільш загрозливі напрямки українсько-білоруського кордону мінуються дистанційно.

«Щодо дистанційного мінування, то на кордоні з Білоруссю найбільш загрозливі напрямки, де може бути спроба проїзду техніки, зараз Збройними силами України мінуються для того, щоб ці напрямки прикривалися, зокрема, такими засобами. Водночас ми продовжуємо нарощувати інженерні укріплення по всій протяжності кордону, щоб повністю контролювати лінію державного кордону. Зокрема, встановлюються системи відеоспостереження. У прикордонні надалі нарощуються фортифікаційні укріплення, щоб мати можливість відбити будь-яку атаку та відреагувати на будь-яку зміну обстановки, якщо така буде», - наголосив Демченко.

Водночас він зазначив, що українська розвідка пильно стежить углиб білоруської території за можливим пересуванням військової техніки та особового складу.

«Розвідка стежить за тим, що відбувається вглиб Білорусі, щоб розуміти, наскільки ситуація може змінюватися, щоб ми могли вчасно реагувати на всі ті виклики, які нам може нести напрямок кордону з Білоруссю. Але поряд з нашим кордоном ми не фіксуємо переміщення техніки, особового складу підрозділів армії Білорусі. А російський контингент у тій кількості, яка б становила загрозу Україні, на даний момент на території Білорусі відсутній», - запевнив речник ДПСУ.

Раніше у ДПСУ повідомляли про зміну тактики російських ДРГ, які не намагаються вступати в бій з українськими військовими, але пробують заміновувати окремі напрямки.

Теги за темою
Білорусь
Джерело матеріала
loader
loader