Зеленський про План перемоги і НАТО: "більшість на нашому боці"
Зеленський про План перемоги і НАТО: "більшість на нашому боці"

Зеленський про План перемоги і НАТО: "більшість на нашому боці"

Доповнюється...

Президент України Володимир Зеленський заявив, що більшість партнерів підтримують його. Водночас на інших потрібно тиснути.

Про це глава держави сказав у інтерв’ю Financial Times.

Як заявив Зеленський, попри те, що усі члени НАТО погодилися з тим, що Україна перебуває на "незворотному шляху" до членства, США та Німеччина виступають проти офіційного запрошення до приєднання через страх ескалації конфлікту з Росією.

За словами президента, деякі посадовці у приватних розмовах припускали, що вступ України до Альянсу може бути використаний як розмінна монета в будь-яких переговорах з РФ. Однак Зеленський зазначив, що це підніме моральний дух українців, зокрема військових.

"Запрошення означає ще один крок до НАТО, а це означає, що їхні діти не загинуть. Ніколи, тому що ми будемо членом НАТО. Якщо ми не отримаємо запрошення до НАТО, моральний дух впаде", – наголосив глава держави.

Він також порівняв дебати щодо членства в Альянсі з попередніми дискусіями щодо надання Україні комплексів Patriot або винищувачів F-16, де західні столиці сппершу відмовлялися, а потім повільно дійшли згоди та погодилися.

Зеленський зазначив, що війна не закінчиться, допоки президент Росії Володимир Путін не відчує, що повинен закінчити її, а він розуміє лише силу.

"Це залежить не від Росії, а від волі наших партнерів. Більшість на нашому боці. Але ми повинні тиснути на інших", – додав президент України.

Джерело матеріала
loader
loader