Здогадуються одиниці: чому не можна сушити одяг на батареї - справжня причина
Здогадуються одиниці: чому не можна сушити одяг на батареї - справжня причина

Здогадуються одиниці: чому не можна сушити одяг на батареї - справжня причина

Сушіння одягу на батареї може здаватися єдиним варіантом для деяких власників будинків, але експерт пояснив, чому не можна сушити речі на радіаторі.

У зв’язку з настанням холодів, багато громадян намагаються не вмикати опалення для економії на рахунках за електроенергію. Тим не менш, для тих, хто вирішив увімкнути радіатори, це може здатися єдиним рішенням для сушіння одягу, особливо якщо немає відкритого простору або якщо це квартира.

Проте фахівці попереджають, що такий спосіб сушіння може спричинити вогкість у приміщенні та створити ризик пожежі. Експерти з компанії Posh.co.uk навели шість причин, чому сушіння одягу на радіаторах може завдати більше шкоди, ніж користі, і чому варто відмовитися від цього методу, передає Express.

Чи можна речі сушити на батареї

"Це може здатися простим рішенням, але ви дійсно повинні намагатися уникати сушіння одягу на батареях, якщо це можливо. Це може виявитися дорогим у багатьох відношеннях. Ваш котел буде працювати набагато інтенсивніше, щоб обігріти вашу кімнату, якщо радіатор вкритий одягом, і це призведе до збільшення витрат на електроенергію", - каже Енді Елліс з Posh.co.uk.

Він зазначив, що сушіння одягу на батареї не лише збільшить рахунки за електроенергію, але й може пошкодити ваш улюблений одяг, а також з часом призведе до частішої заміни радіатора.

"Окрім фінансових наслідків, ви завдаєте шкоди своїй оселі та здоров'ю. Погана якість повітря в приміщенні може спричинити появу плісняви, а це може призвести до ризиків для здоров'я, таких як грипоподібні симптоми", - вказує він.

Чому не можна вішати речі на радіатор

Додаткові витрати

Накривання радіаторів одягом змушує систему опалення працювати інтенсивніше, оскільки нагрівається одяг, а не приміщення. Це призводить до підвищення вартості рахунків за енергію.

Утворення плісняви

Мокрий одяг випаровує вологу, яка залишається в повітрі і може з часом призвести до вогкості та плісняви у домі, пошкоджуючи стіни, фарбу та навіть конструкції.

Здоров'я

Висока вологість і погана якість повітря можуть спричинити респіраторні захворювання та алергії, що особливо небезпечно для дітей.

Здогадуються одиниці: чому не можна сушити одяг на батареї - справжня причина
Як підготуватися до опалювального сезону / Інфографіка: Главред

Ризик пожежі

Одяг, залишений близько до гарячих радіаторів, може спалахнути. Це становить особливу небезпеку, якщо його забули зняти або залишили без нагляду.

Пошкодження радіатора

Волога може проникати в метал радіатора, викликаючи корозію та іржу, що скоротить термін його експлуатації і призведе до необхідності частіше міняти радіатор.

Псування одягу

Тканина, що контактує з радіатором, може втратити колір, ослабнути, або навіть отримати плями від безпосереднього впливу тепла.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Вам також може бути цікаво:

Джерело матеріала