Синоптики прогнозують потепління, але після вихідних
Синоптики прогнозують потепління, але після вихідних

Синоптики прогнозують потепління, але після вихідних

Синоптики прогнозують потепління, але після вихідних

В суботу та неділю в Україні буде прохолодно, а місцями можливі дощі.

На вихідних, у суботу та неділю 19 та 20 жовтня, в Україні буде здебільшого сухо, прохолодно та з проясненнями, повідомила синоптикиня Наталія Діденко.

Вона зазначила, що у суботу на неділю можливі дощі на південному сході України – у Луганській, Донецькій, Запорізькій, Дніпропетровській областях та в Криму.

На решті території України на вихідних буде, здебільшого, суха погода зі сонячними проясненнями. Вночі можливі заморозки у всіх регіонах, окрім південного сходу України.

Натомість на заході України прогнозують тумани  із зниженням видимості до 300-500 метрів.

«Вдень 19 жовтня дуже холодно буде на Луганщині, Донеччині, у Дніпрі з районами, на Запоріжжі та, в Криму: +6+9 градусів. У західних областях та на Одещині очікується найтепліша погода, протягом дня +11+15 градусів. Решта території України +8+12 градусів», - написала Діденко.

У Києві на вихідних буде прохолодно, температура повітря вночі опуститься до +1+4 градусів, місцями можливі заморозки, а вдень вона прогріється до +10, +11 градусів.

А от з початком наступного тижня синоптикиня прогнозує потепління – очікуються +12+17 градусів та багато сонця.

Щодо прогнозу температури повітря на листопад і зиму 2024/2025, то всі світові прогностичні центри одностайні у своїх висновках: температура повітря протягом найближчих місяців як у Європі, так і в Україні залишатиметься аномально високою. Цьому сприятиме як посилення парникового ефекту, так і особливості загальної циркуляції атмосфери, які будуть характерними для цього періоду. Якою буде зима та залишок осені розповіла в своїй статті «Якою буде погода восени та взимку в Україні» для ZN.UA завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух.

Джерело матеріала
loader
loader