Усик увійшов до списку 10 найстарших чемпіонів світу у важкій вазі
Усик увійшов до списку 10 найстарших чемпіонів світу у важкій вазі

Усик увійшов до списку 10 найстарших чемпіонів світу у важкій вазі

Український боксер Олександр Усик, який володіє чемпіонськими поясами за версіями WBC, WBA та WBO у важкій вазі, увійшов до списку 10 найстарших чемпіонів світу у цьому найпрестижнішому дивізіоні. Як повідомляє Champion, у п’ятницю, 18 жовтня уродженцю Сімферополя виповнилося 37 років і 275 днів.  Таким чином він випередив на 10 сходинці легендарного Мухаммеда Алі, який втратив чемпіонський пояс у віці 37 років і 274 днів.

За даними видання, Усик підійметься мінімум на 9-ту сходинку (наразі її посідає Ларрі Голмс). До позначки легендарного американця українцю залишилося 47 днів (4 грудня). Бій проти Тайсона Ф'юрі, у якому Усик теоретично може втратити звання чемпіона, заплановано на 21 грудня. У тому випадку, коли українець переможе британця, Усик має всі шанси до наступного бою обійти Ленокса Льюїса та закріпитися на 6 місці.

До братів Кличків Усику ще треба провести немаленьку кількість захистів чемпіонських поясів: Володимир Кличко посідає в рейтингу 3 місце (39 років, 248 днів), Віталій Кличко – другий (42 роки, 150 днів). Першу сходинку займає Джордж Формен, який лишився титулу у віці 46 років і 170 днів.

Український боксер уперше став чемпіоном світу у важкому дивізіоні 25 вересня 2021 року, коли переміг британця Ентоні Джошуа. Тоді українець став володарем одразу трьох основних поясів (WBA, WBO та IBF).

  • 25 вересня українського боксера Володимира Кличко визнано найкращим суперважкоатлетом XXI століття за версією британського спортивного медіа GiveMeSport. Його брат Віталій Кличко посів у рейтингу четверту позицію, а Олександр Усик опинився на другому місці. 
  • 9 вересня чемпіон світу з боксу у надважкій вазі Олександр Усик очолив рейтинг 15 найбільш високооплачуваних українських спортсменів 2024 року за версією Forbes UA. За оцінкою видання, річний дохід боксера становить приблизно 54 мільйони доларів.  
Теги за темою
Бокс Рейтинг Олександр Усик
Джерело матеріала
loader