Україна пропонує Румунії відновити спільне патрулювання річкової ділянки кордону
Україна пропонує Румунії відновити спільне патрулювання річкової ділянки кордону

Україна пропонує Румунії відновити спільне патрулювання річкової ділянки кордону

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко на зустрічі з віцепрем’єр-міністром - міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном Предою у Бухаресті запропонував відновити спільне патрулювання річкової ділянки кордону, припинене на початку повномасштабної війни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу МВС, передає Укрінформ.

«Після початку повномасштабної війни ми відновили лише патрулювання по сухопутній частині кордону. Пропонуємо збільшити можливості щодо спільного контролю кордону, зокрема спільне патрулювання по річці Дунай», – заявив Клименко.

Україна пропонує Румунії відновити спільне патрулювання річкової ділянки кордону - Фото 1

Зазначається, що сторони обговорили чимало питань, зокрема виклики, які стоять перед обома країнами. Окрім питання охорони кордону йшлося також про нелегальну міграцію, боротьбу зі злочинністю, цивільний захист населення та незаконний обіг зброї.

Глава МВС поінформував румунського колегу про щоденні обстріли України, зокрема припортової інфраструктури на кордоні з Румунією, та про успішну роботу мобільних вогневих груп, до складу яких входять військовослужбовці Нацгвардії та Держприкордонслужби України.

Україна пропонує Румунії відновити спільне патрулювання річкової ділянки кордону - Фото 2

Сторони обговорили і питання тренінгів та навчань, зокрема у сфері безпілотної авіації.

За словами Клименка, українські військові, рятувальники та поліцейські набули неабиякого досвіду як на полі бою, так і у сфері цивільного захисту або реабілітації.

Міністр внутрішніх справ Румунії заявив: «Я повністю підтримую ваші пропозиції щодо посилення співпраці у сферах охорони кордону, взаємодії в межах Європолу, зокрема щодо обміну даних про російських воєнних злочинців. Нам необхідно застосувати усі наявні механізми, щоб досягнути прогресу по всіх цих напрямках».

Як повідомлялося, Міністерство оборони Румунії заявило про підняття чотирьох винищувачів у четвер увечері після того, як імовірно дрон порушив повітряний простір країни.

Джерело матеріала