У мережі виявили й заблокували російський клон сайту Держприкордонслужби
У мережі виявили й заблокували російський клон сайту Держприкордонслужби

У мережі виявили й заблокували російський клон сайту Держприкордонслужби

У Державній прикордонній службі України заявили про виявлення і блокування російського сайту, який дублював рубрики та новини, що публікує прикордонне відомство України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДПСУ.

За даними відомства, виявлений ресурс копіював оболонку і структуру офіційного вебсайту Державної прикордонної служби України.

Він дублював більшість рубрик і новин, які публікує ДПСУ, проте міг використовуватися для поширення дезінформації чи іншого деструктивного впливу.

Кібербезпека Держприкордонслужби встановила, що доменне ім’я фейкового сайту зареєстроване російським реєстратором доменних імен. Завдяки вжитим заходам вдалося забезпечити блокування ресурсу, що копіював офіційний сайт прикордонного відомства України, підкреслили в ДПСУ.

У відомстві закликали громадян критично споживати інформацію і розвивати медіаграмотність, наголосивши, що офіційний сайт Держприкордонслужби розміщений за адресою: https://dpsu.gov.ua, а всі сайти органів державної влади України розташовані у домені GOV.UA.

Як повідомляв Укрінформ, 14 жовтня низка органів держвлади, місцевого самоврядуваннята інших об’єктів по всій Україні отримали на електронні адреси анонімні листи про замінування.

Всі заяви виявились неправдивими.

Джерело матеріала
loader