В Україні підвищать пенсії: кому і коли
В Україні підвищать пенсії: кому і коли

В Україні підвищать пенсії: кому і коли

Чиновниця також вкотре анонсувала пенсійну реформу.

Вже 2025-го на українців чекає два етапи підвищення пенсій: індексація, яка відбудеться в березні, та підняття розміру виплат для деяких пенсіонерів влітку. Втім, збільшення соцвиплат можливе після змін до законодавства.

Про це заявила міністерка соціальної політики Оксана Жолнович під час телемарафону.

"На індексацію вистачить попри те, що бюджетний трансферт зменшено з державних коштів… Ми маємо гроші на індексацію. Ми її плануємо ", - сказала вона.

За її словами, наразі спостерігається позитивна тенденція до збільшення сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ). Його міністерка закликає сплачувати "по-білому", бо сплата ЄСВ розподіляються між пенсіонерами і дозволяє збільшувати їхні виплати.

Також Жолнович анонсувала пенсійну реформу, яку повинна ухвалити ВРУ. Підвищення 

"Плануємо ще підняти влітку пенсію, перерахувавши її з огляду на пенсійну реформу , яку зараз доопрацьовуємо", - повідомила вона.

За її словами, підвищення пенсій найбільше торкнеться українців, які давно вийшли на пенсію. "Вони всі отримають збільшення. Це буде залежати від їхнього розміру ЄСВ, який вони платили, їхнього стажу", - розповіла Жолнович.

Міністерка також зазначила, що великі пенсії не будуть урізати: "Нікому нічого не зменшать. Ті, хто мають великі пенсії, отримають на своєму рівні, ми не можемо зменшувати".

Як повідомлялося, в жовтні не всі пенсіонери отримають виплати. Обмеження торкнуться осіб, що мають статус ВПО, який вони отримали до 24 лютого 2024 року, а ідентифікацію не пройшли.

  • Інтернет в Україні може здорожчати 2025 року: в чому річ
  • Яким буде курс долара до кінця року і до чого готуватися українцям
  • 2025 року за доставлення газу українцям доведеться заплатити більше
Джерело матеріала
loader