Швеція приєднується до ІТ-коаліції
Швеція приєднується до ІТ-коаліції

Швеція приєднується до ІТ-коаліції


Швеція продовжує надавати військову допомогу, зокрема працює над передачею Україні двох літаків дальнього радіолокаційного виявлення.

Швеція приєднується до ІТ-коаліції та посилює підтримку України. Декларацію про це 18 жовтня підписав міністр оборони Швеції Пол Йонсон, глава Міноборони України Рустем Умєров.

Він також зазначив, що Швеція продовжує надавати військову допомогу, зокрема працює над передачею Україні двох літаків дальнього радіолокаційного виявлення.

Умєров додав, що обговорив з Йонсоном можливості посилення Повітряних сил України та навчання одного з наших підрозділів.

“Окрім цього, Україна зацікавлена у розвитку співпраці у таких сферах, як телекомунікації та співпраця зі шведськими оборонними компаніями. Це відкриває нові перспективи для спільної роботи у майбутньому”, – заявив міністр оборони України.

Нагадаємо, торік на засіданні контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн у Німеччині Естонія, Люксембург і Україна створили ІТ-коаліцію, яка підтримуватиме ЗСУ в кіберсфері. 

Як повідомлялося, з моменту створення в вересні 2023 року ІТ-коаліція акумулювала 157 мільйонів євро на підтримку України.



Джерело матеріала
loader
loader