СБУ викрила російського агента, який шпигував за Силами оборони на Куп’янському напрямку
СБУ викрила російського агента, який шпигував за Силами оборони на Куп’янському напрямку

СБУ викрила російського агента, який шпигував за Силами оборони на Куп’янському напрямку

Служба безпеки України затримала агента російської воєнної розвідки, який шпигував за локаціями українських військ на Куп’янському напрямку в Харківській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Завдання росіян виконував 23-річний безробітний із Чугуївського району. Він потрапив у поле зору спецслужби РФ через свої проросійські коментарі у Телеграм-каналах.

Після дистанційного вербування агент почав об’їжджати місцевість поблизу передової на велосипеді. Він приховано фотографував і знімав на відео розташування та передислокацію Сил оборони.

СБУ викрила російського агента, який шпигував за Силами оборони на Куп’янському напрямку - Фото 1

Також зловмисник збирав дані про напрямки руху залізничних ешелонів Збройних сил України, які перевозили особовий склад, зброю та боєприпаси на фронт.

Ця інформація була потрібна росіянам для підготовки бойових операцій та обстрілів Харківщини.

Контррозвідка СБУ завчасно викрила зрадника і після документування його злочинів затримала за місцем проживання. Праворохоронці вилучили у нього мобільний телефон із доказами підривної діяльності на користь Росії.

Слідчі СБУ повідомили агенту про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану та ч. 3 ст. 109 (дії спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу) Кримінального кодексу України.

Зловмисник перебуває під вартою без права внесення застави. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ затримала викладачку університету, яка коригувала удари росіян по Харкову.

Фото: СБУ

Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
loader