Може спровокувати третю світову війну: Фіцо відреагував на План перемоги Зеленського
Може спровокувати третю світову війну: Фіцо відреагував на План перемоги Зеленського

Може спровокувати третю світову війну: Фіцо відреагував на План перемоги Зеленського

Політик вважає пункти Плану "суперечливими".

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцоназвав План перемоги Володимира Зеленського суперечливим. Мовляв, його виконання може призвести до третьої світової війни.

Про це словацький політик заявив у Брюсселі, повідомляє TASR.

Фіцо наголосив, що підтримує членство України в Європейському Союзі. Втім, до її членства в НАТО, яке є одним з Пунктів перемоги, він ставиться з хвилюванням.  За словами політика, нібито це може спровокувати третю світову війну. Словацький прем'єр заявив, що нібито цей План розділяє країни. Мовляв, саме тому Європейська рада не прийняла чіткої позиції щодо нього.

Вкотре Роберт Фіцо наголосив, що своїм вторгненням до України РФ порушила міжнародне право. Втім, наголосив прем'єр, йому не подобаються пропозиції, які "провокують відкриту дискусію". З його слів, йдеться про вступ України до НАТО або постачання ракет, що здатні вражати цілі на території Росії.

"Перед усіма лідерами ЄС, в присутності президента Зеленського, я сказав, що філософія уряду, яку я знаю, залишається в силі, що ми хочемо зосередитися на змістовному і раціональному співробітництві з Україною, результатом якого має бути не вбивство, а допомога людям, які її потребують", - наголосив Фіцо.

Також Зеленський повідомив, що План має не лише п’ять пунктів, які були оприлюднені, містить ще й таємні додатки.Київ просить надати допомогу за цим засекреченими пунктами якомога раніше. 

  • Байден зробив тривожну заяву про війну в Україні
  • У НАТО відреагували на участь військових з Північної Кореї у війні в Україні
  • Президент Зеленський назвав важливий чинник для завершення війни
Джерело матеріала
loader
loader