Засуджений у Росії за участь у ТРО американець скаржиться на тортури – ЗМІ
Засуджений у Росії за участь у ТРО американець скаржиться на тортури – ЗМІ

Засуджений у Росії за участь у ТРО американець скаржиться на тортури – ЗМІ

Колишній співкамерник американця розповів, що його, як і інших полонених, постійно били палицями, кийками та ногами, морили його голодом і нацьковували собак.

Американець Стівен Хаббард, якого Московський міський суд засудив до 6 років та 10 місяців колонії загального режиму за участь у Теробороні ЗСУ, скаржиться на жорстоке поводження в російських тюрмах. Про це у четвер, 17 жовтня, повідомило з посиланням на одного з колишніх сусідів по камері Хаббарда – українського військовополоненого, звільненого в травні 2024 року під час обміну.

“Вони постійно били його, як і будь-кого з нас. Вони били його палицями, кийками та ногами”, – зазначив співрозмовник агентства. Також, за словами колишнього співкамерника, охоронці нацьковували на 72-річного Хаббарда собак, морили його голодом і змушували “повзати коридором”.

Колишній військовополонений розповів, що познайомився з Хаббардом у СІЗО в Брянській області, де вони утримувалися з вересня 2022 року до травня 2023 року та розміщувалися в сусідніх камерах. До весни 2024 року вони перебували в колонії у Володимирській області.

Хаббард неодноразово вимагав зв’язатися з його родиною, американською чи українською владою.

За версією слідства, у лютому 2022 року Хаббард, якому на той момент було 70 років, уклав контракт із підрозділом територіальної оборони в місті Ізюм Харківської області, пройшов підготовку та отримав зброю. За два місяці після початку служби він потрапив у полон.

В Україні, за даними ЗМІ, він жив з 2014 року.

Раніше повідомлялося, що окупанти закатували до смерті жителя Каховки.

Захисник Маріуполя, який втратив мову через тортури, знову заговорив



Теги за темою
Росія
Джерело матеріала
loader
loader