Охрестили "будинком снігової людини": в Антарктиді виявили загадкову аномалію
Охрестили "будинком снігової людини": в Антарктиді виявили загадкову аномалію

Охрестили "будинком снігової людини": в Антарктиді виявили загадкову аномалію

Випадково знайдену аномалію вже охрестили будинком "снігової людини" або входом у шатл, який має позаземне походження. Однак вчені вважають, що ніякої конспірології тут не слід шукати, адже все має доволі наукове пояснення.

Своєрідну аномалію помітили на Землі Королеви Мод, поблизу станції Шьова, на якій працюють японські метеорологи та науковці. Інтернет-користувачі поспішили висловити припущення, що це "будинок снігової людини" чи вхід до шатла, як в епопеї "Зоряний шлях", пише Mirror.

Так звані "двері" вперше помітив користувач Reddit за координатами 6900'50"S 3936'22"E, що викликало дискусію в Інтернеті про походження незрозумілої конструкції. Одна з теорій припускає, що двері є входом до секретної бази, де вищі лідери, прибульці та навіть "люди-кроти" шукають притулку від суворих погодних умов.

"Портал" в Антарктиді (фото: скріншот з Google Pro Map)

Інші теорії кажуть, що це двері літака або "велике сховище насіння, як те, що на Шпіцбергені в Норвегії". За даними Британської антарктичної служби, Антарктида, найхолодніший, найвітряніший і найвіддаленіший континент на Землі, містить 90% світового льоду.

Однак професорка Бетан Девіс, викладачка гляціології в Університеті Ньюкасла, заявила, що цей феномен має дуже просте та раціональне пояснення. Коли їй надали координати в Google Earth Pro, то вона після перегляду локації сказала, що це, скоріш за все, — "айсберг, який сів на мілину і тане на місці".

Нагадаємо, Фокус писав, що учені розповіли, коли Антарктида не була вкрита льодом і чому. За їх словами, Антарктида може позбутися свого товстого крижаного покриву в майбутньому.

Також ми раніше повідомляли, що незрозумілі збурення струсонули небо над Антарктидою і вчені зафіксували аномалію. Дослідники намагаються розібратися в причинах раптового потепління стратосфери над континентом.

Джерело матеріала
loader
loader