Популярна авторка кулінарного блогу Юлія Віліч у Instagram поділилася смачним рецептом м'якого зефіру.
Спробуйте ніжний і незвичайний зефір із полуничним пюре та пепсі. Готується просто та швидко, а з'їдається ще швидше!
Інгредієнти:
- 60 г яєчного білка
- 60 г цукру
- 180 мл пепсі
- 100 г полуничного пюре
- 200 г цукру
- 8 г агару (сила 1200)
Приготування:
Збийте яєчні білки до появи піни, поступово додаючи цукор. Збільште швидкість міксера і збивайте, поки меренг не стане щільною і гладкою. Залишіть убік.
Для сиропу змішайте полуничне пюре, пепсі, цукор та агар у каструлі. Варіть на повільному вогні регулярно помішуючи. Після закипання варіть ще 6 хвилин|мінути|.
Тонким цівком влийте гарячий сироп у меренгу, продовжуючи збивати на середніх обертах. Після додавання сиропу збільште швидкість міксера та збивайте ще 2-3 хвилини.
Перекладіть масу в мішок кондитерський і відсадіть зефірки на пергамент або силіконовий килимок. Залишіть на стабілізацію на 5-6 годин.
Перед подачею обваляйте зефірки у суміші цукрової пудри та кукурудзяного крохмалю (2:1). Зефір зберігається у контейнері при кімнатній температурі до 5 днів.
Останні новини України:
Дешевше і смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як заощадити на приготуванні плова.