Людство готують до нової пандемії: чи зможемо впоратись
Людство готують до нової пандемії: чи зможемо впоратись

Людство готують до нової пандемії: чи зможемо впоратись

Експерти попереджають, що наступна пандемія може виникнути несподівано, незважаючи на досвід боротьби з COVID-19. У своєму щорічному звіті The Telegraph зазначає, що фахівці підкреслили необхідність вжиття заходів для підвищення готовності до можливого нового спалаху захворювань.

Пандемія у світі, кадр з відео

Серед факторів, які можуть підвищити ризик пандемії, експерти виділили:

  • Урбанізацію
  • Інтенсивний розвиток сільського господарства
  • Появу штучного інтелекту

Також підкреслюється загроза, пов’язана з новими варіантами вірусів, такими як пташиний грип H5N1, який передається від інфікованих тварин до людей, та нові випадки віспи у Центральній Африці. В Руанді вже зафіксовані смерті від вірусу Марбурга, близького родича Еболи. Про це повідомляє Телеграф.

Пандемія у світі, кадр з відео

Експерти відзначають, що зміна стилю життя та людська діяльність негативно впливають на екосистему, підвищуючи ймовірність виникнення нових патогенів. Незважаючи на уроки пандемії COVID-19, світ залишається неготовим до нових інфекцій.

Вчені наголошують, що людство має можливість контролювати спалахи на ранніх стадіях за допомогою медичних заходів, які знижують рівень захворюваності та смертності, а також завдяки кращій організації міжнародної медичної допомоги. Однак ризик нової пандемії залишається високим, і світ може знову виявитися без плану дій у разі її виникнення.

Крім того, Знай.ua повідомляв, температура, біль у спині та набрякання: світові загрожує нова пандемія - хвороба відома десятки років

Джерело матеріала
loader
loader