Хто пасе задніх: названо країни з найгіршими пенсійними системами
Хто пасе задніх: названо країни з найгіршими пенсійними системами

Хто пасе задніх: названо країни з найгіршими пенсійними системами

За даними щорічного міжнародного пенсійного індексу Mercer CFA Institute, Нідерланди вкотре підтвердили свій статус країни з найкращою пенсійною системою у світі.

Про це повідомляє Bloomberg.

До четвірки лідерів також увійшли Ісландія, Данія та Ізраїль. Ці країни стали єдиними з 48 оцінюваних, що отримали найвищу оцінку A.

Звіт, який оцінює пенсійні системи за критеріями адекватності, стабільності та цілісності, вказує на глобальні демографічні виклики.

"Ми просто не народжуємо дітей та живемо довше. Якщо об'єднати населення, яке старіє, та меншу кількість платників податків з державним боргом та очікуванням державних пенсій, щось має десь піти на спад", — зазначив один з авторів доповіді Девід Нокс.

Збільшення тривалості життя, зниження рівня народжуваності, високі відсоткові ставки та зростання вартості медичної допомоги посилили тиск на державні бюджети щодо підтримки пенсійних програм, що призвело до нижчих загальних індексів цього року.

Пенсійна криза
Пенсійна криза
Пенсійна криза

США посіли 29 місце, Велика Британія — 11, а Японія — 36. Індія опинилася на останньому місці з рейтингом D, поступившись Південній Африці, Туреччині, Філіппінам і Аргентині.

Австралія, чия пенсійна система високо цінується у світі, опустилася на шосте місце, поступившись Сінгапуру. Китай зайняв 31-ше місце, але нещодавні пенсійні реформи в країні не були враховані в цьогорічному індексі.

Мексика, Індія та Франція також здійснили зміни у своїх пенсійних системах.

Нагадаємо: ПФУ показав, як змінився розмір пенсій українців у 2024 році.

Теги за темою
пенсії
Джерело матеріала
loader
loader