Євросоюз може оштрафувати соцмережу X, враховуючи доходи всіх компаній Ілона Маска
Євросоюз може оштрафувати соцмережу X, враховуючи доходи всіх компаній Ілона Маска

Євросоюз може оштрафувати соцмережу X, враховуючи доходи всіх компаній Ілона Маска

Єврокомісія розглядає також можливість оштрафувати замість X самого Ілона Маска. Однак фінальне рішення ще не прийняте.

Європейський Союз може оштрафувати соціальну мережу Ілона Маска X за порушення Закону про цифрові послуги. При цьому сума штрафу може бути розрахована на основі доходу всіх компаній мільярдера, а не лише соцмережі. Про це повідомляє Bloomberg.

Єврокомісія розглядає можливість врахувати до загальної суми штрафу доходи інших компаній Маска SpaceX, The Boring Company, Neuralink та стартапу зі штучного інтелекту x.AI. Tesla не ввійшла до переліку, бо це публічна компанія, над якою сам Маск не має повного контролю.

Єврокомісія також розглядає можливість оштрафувати самого Ілона Маска замість X. Однак фінальне рішення ні щодо штрафу, ні щодо його розміру ще не прийняте.

Нагадаємо, у липні 2024 року Європейська комісія заявила, що соцмережа X порушує Закон про цифрові послуги (DSA) через порушення прозорості контенту. Йдеться, зокрема, про рішення дозволити користувачам купувати синю «галочку». Компанії загрожують штрафи до 6% від її світового обороту.

Фото: Ілон Маск / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Джерело матеріала
loader