Тігіпко купив "Ідея Банк" з офісом у Львові у польської компанії
Тігіпко купив "Ідея Банк" з офісом у Львові у польської компанії

Тігіпко купив "Ідея Банк" з офісом у Львові у польської компанії

Група "ТАС" Сергія Тігіпка купила "Ідея Банк Україна" у польської компанії Getin Holding. Про це 18 жовтня повідомила пресслужба групи "ТАС".

Покупцем виступила компанія Alkemi Limited (Кіпр), яка входить до групи "ТАС". Сума угоди становить 34 мільйони доларів, але може зрости до 36 мільйонів, залежно від рівня оподаткування банківського прибутку.

"Ідея Банк Україна" працює в сегменті роздрібного бізнесу та фокусується на обслуговуванні фізичних осіб. Основними продуктами банку є кредити готівкою, кредитні картки, депозити, поточні рахунки та дебетові картки.

Умова завершення угоди – отримання дозволу  Антимонопольного комітету України та погодження купівлі Національним банком України. Угода регулюється англійським законодавством і вимогами Варшавської фондової біржі.

Головний офіс "Ідея Банк Україна" розташований у Львові. Теперішню назву він має «Ідея Банк» з 2011 року.

З 2007 року банк входив в польську фінансову групу Getin Holding з головним офісом у Вроцлаві, яка включає однойменні банки в Польщі, Румунії та Білорусі. Акції компанії котируються на Варшавській фондовій біржі.

У 2019 році продаж банку інвестиційній компанії «Dragon Capital» зірвався через коронавірус, а у 2022 році - ПУМБ Ріната Ахметова через війну.

У червні 2024 року Forbes назвав можливий продаж банку однією з найбільших угод за час війни. 

  • 6 червня Сергій Тігіпко увосьме став батьком. У 64-річного банкіра та його дружини Алли Зіневич народилася дочка, яку назвали Юліанною. 
  • 20 вересня генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський повідомив, що в Україні з'явиться перший поштовий банк в історії.
Теги за темою
Банк
Джерело матеріала
loader
loader